Следвайте Гласове в Договори от времето на Радостин Василев са предадени

...
Следвайте Гласове в Договори от времето на Радостин Василев са предадени
Коментари Харесай

Лечева пратила договори на Радостин Василев на ГДБОП и ГДНП

Следвайте " Гласове " в 
Договори от времето на Радостин Василев са предадени за инспекция на ГДБОП и ГДНП. Това разгласи служебният състезателен министър Весела Лечева по БТВ.

" Нищо не ни отличава от едно постоянно държавно управление, с изключение на късия мандат. Борбата против корупцията не е реваншизъм. Натъкнахме се на доста противоречиви контракти, само че успяхме да възстановим близо 3 млн. лв. по тези контракти ", това съобщи служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.
" Събития на Българския състезателен тотализатор, които би трябвало да костват сред 20-30 000 лв. по Черноморието, костваха към 100 000 лв.. Това е опит да бъдат усвоени средства. Предприети са инспекции от ГДБОП и ГДНП към този момент проверяват неизгодните контракти ", увери министърът пред Цветанка Ризова в предаването " Лице в лице ".
Проверките на ММС са открили опит да се присвояват средства нелегално, счита тя.

„ Най-основната ни задача беше да защитим държавния интерес. Бяха основани комисии, които да създадат инспекции по подписани контракти и тяхната целенасоченост и се натъкнахме на много противоречиви контракти. Някои станаха и обществено известни. Възстановихме 3 млн. лева, разплатени по противоречиви контракти “, заяви тя.
Лечева акцентира, че връщането на парите демонстрира, че самите компании, с които са били подписани те, са видели, че догорите им не са целесъобразни и аргументирани.
„ Точно това демонстрира, че те виждат, че има проблеми. Ние предприехме решителни дейности и те видяха, че няма да могат да изпълнят това, което са мислели “, акцентира тя.
Министърът уточни като фрапиращ образец 2-та млн. за програмен продукт за НСБ, който даже не бил подобаващ за тях.
„ Компанията има артикули и работата и в този момент е цифровизирана “, изясни Весела Лечева.
Тя даде и образец с младежките стратегии, където компании също непринудено връщаха пари. Силно проблематичен е и договорът за 1 млн. лева за „ шапки, флаери и реклама на тотото “.
 


Източници: бТВ, " Труд "
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР